26 آبان 1394 - 17:20
شناسه خبر: 3415
نسخه چاپی
اشتراک گذاری
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران :
گردش چرخه تولید نان با خرید تضمینی محصولات
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران : استحکام ساختار چرخه تولید نان با خرید تضمینی کالاهای اساسی تولید داخل مانند گندم و برنج و دانه های روغنی امکانپذیر است.
به گزارش روابط عمومی کانون انجمن های صنایع غذایی ایران ، دکتر قنبری مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران در همایش بزرگداشت روز نان اظهار کرد : گردش مالی چرخه آرد و نان نزدیک به 50 میلیارد تومان را شامل می شود که درخور توجه و عنایت مسئولان می باشد و همه مسئولین در تلاش هستند تا در این مسیر مهم گام هایی بردارند. شرکت بازرگانی دولتی ایران یک شرکت 40 ساله است که که وظیفه اصلی و مهمی در مورد تامین کالاهای اساسی و ذخیره سازی آن دارد و همچنین در مسیر امنیت تامین غذایی کشور در سالهای گذشته سعی کرده است با همراهی بخش خصوصی به مسئولیت مهم خود جامع عمل بپوشاند . از سوی دیگر خرید تضمینی کالاهای اساسی تولید داخل مثل گندم و برنج و دانه های روغنی و هماهنگی و ارتقاء کیفیت نان ، تنظیم بازار داخلی از طریق عرضه کالاها به بورس و بازار داخلی، اصلاح ساختار تولید و بهبود فرآیند و ارتقاء نان های با کیفیت و انجام مبادرات تجاری گندم و آرد و تنظیم بازار نان بر اساس ماده 110 قانون برنامه توسعه نیز از مسئولیتهای مهم شرکت بازرگانی دولتی ایران است .
وی افزود : در بحث نان و جایگاه آن در جهان می توان گفت که این ماده غذایی از ارزش و اهمیت فراوانی برخوردار است و منبع غذایی بسیاری از جوامع بشری به حساب می آید .بر اساس نظر دانشمندان علوم غذایی 50 درصد انرژی و 45 درصد پروتئین بدن انسان توسط نان مصرفی تامین می شود .
قنبری در ارتباط با اهداف اصلی شرکت بازرگانی در خرید نان گفت : طبق آمار موجود این شرکت در سال 1394 مبادرت به خرید تضمینی گندم باکیفیت به مقدار 8 میلیون و 80 هزار تن به ارزش 95 هزار میلیارد ریال می باشد و در سال 1393 خرید گندم به مقدار 6 میلیون و 700 هزار تن به ارزش 71 میلیارد ریال بوده که نسبت به سال 1392 که خرید گندم به مقدار 4 میلیون و 600 هزار تن به ارزش 39 هزار میلیارد ریال بوده است روند افزایشی داشته است . این در حالی است که در سال 1394 یکی از بهترین وضعیت های ذخیره سازی گندم را دارا می باشیم .
مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران وضعیت گندم ، آرد و نان در کشور را اینگونه اعلام کرد :میزان مورد نیاز گندم جهت تهیه آرد خبازی کشور حدود 5/8 میلیون تن می باشد .آرد مصرفی برای تولید نان در سال 5/7 میلیون تن و متوسط مصرف ماهانه آرد کشور 630 هزار تن و مصرف سرانه آن 8 کیلوگرم است . همچنین هزینه تامین گندم مورد نیاز آرد خبازی 11 هزار میلیارد تن و مصرف سرانه آن 117 کیلوگرم و میزان کل مصرف سالانه 9 میلیون و 264 هزار تن طبق آمار مرکز پژوهشهای غلات می باشد .
وی افزود همواره در صنعت نان با چالش هایی روبرو هستیم که برطرف کردن آنها امری ضروری است . چالش های فعلی نان ، بحث ضایعات نان است که رقم های مختلفی را بیان می کنند . قبل از هدفمندی یارانه ها بالای حداقل 12 درصد بود که با اعمال هدفمندی یارانه ها به زیر 10 درصد رسید و هم اکنون رقمی که به عنوان از بین رفتن سرمایه ملی می توان به آن اشاره کرد 2 هزار میلیارد در سال است .
قنبری سه عامل اصلی؛ مواد اولیه ، نیروی انسانی و تجهیزات تولیدی که به ترتیب هر کدام 51 درصد ، 32 درصد و 17 درصد در بهبود کیفیت نان نقش دارند را در کیفیت نان دخیل دانست .
وی اذعان کرد : آزاد سازی بخشی از آرد یارانه ای، درجه بندی کارخانجات آرد و آموزش نانوایان و آسیابان در بخش سنتی و صنعتی از برنامه ها و اقدامات انجام شده در راستای کیفیت نان است و این برنامه ها کمک به ارتقاء کیفیت و سلامت نان می کند .
همچنین مدیر عامل شرکت بازرگانی دولتی ایران اظهار کرد: با توجه به 21 واحد بهره برداری شده نان صنعتی ، ظرفیت تولید روزانه نان صنعتی کشور 835 تن می باشد که عواملی مانند کاهش قیمت تمام شده ، تولید نان در شرایط بالای بهداشتی ، قابلیت تولید انبوه ، قابلیت بسته بندی مناسب و ماندگار و همچنین قابلیت افزودنیهای مجاز می تواند به توسعه و رشد نان صنعتی کمک کند . از سوی دیگر مردم نقش بسزایی در کاهش ضایعات و مصرف نان دارند . خرید به اندازه مورد نیاز ، حمل و نگهداری صحیح نان در منزل ، اصلاح سبد مصرفی و استفاده از کالای جایگزین نان و همچنین مدیریت صحیح منابع مالی بیانگر این نقش مهم می باشد .
قنبری افزود : پیشنهاد اصلی و مهم شرکت بازرگانی دولتی ایران؛ آزاد سازی کامل چرخه گندم ، آرد و نان است . با این کار حدود 5 هزار میلیارد تومان در هزینه های دولت صرفه جویی خواهد شد که می توان این مبلغ کلان را در جهت حمایت از اقشار آسیب پذیر ، بهینه سازی و نوین کردن تجهیزات و سیستم های تولید نان ، توسعه نان صنعتی و ارتقاء سطح کیفی گندم ، آرد و نان به کار برد .